PRIVACY POLICY

Last update on June 22, 2020.

The Personal Data Protection Act 2010 in Malaysia (“PDPA”), regulates the processing of Personal Data (as defined below) in commercial transactions. This Privacy Notice is issued by Macpie Distribution Sdn Bhd, a company registered in Malaysia with company registration number 200901005898 (848850-M) and with registered office at Unit 23-10, Q Sentral, Jalan Stesen Sentral, KL Sentral, 50470 Kuala Lumpur, Malaysia (“Macpie Distribution”, “our”, “us” or “we”). For the purpose of Privacy Notice, the term “processing” shall have the meaning prescribed in the PDPA.

This Privacy Notice applies to any person who is visiting, using and accessing our online services and website at www.onlinestore.macpie.asia (“Site”), and registering for an account with us, including all our current or prospective user, children, parents, legal guardians or person properly authorized to act for the minor/children below the age of eighteen (18) years (collectively referred to as “User”, “Users”, “you” or “your”). If you are under the age of 18 years, please do not submit any Personal Data without the consent from your parent(s) or legal guardian.

You acknowledge and agree that you accept the practices, requirements, and/or policies outlined in this Privacy Notice, and you hereby consent to us collecting, using, disclosing and/or processing your Personal Data as described herein. IF YOU DO NOT CONSENT TO THE PROCESSING OF YOUR PERSONAL DATA AS DESCRIBED IN THIS PRIVACY NOTICE, PLEASE DO NOT USE OUR SERVICES OR ACCESS OUR SITE.

This Privacy Notice sets out the manner and terms in which we collect and handle your Personal Data, the type of information collected, our disclosure to third parties (if any) and who you may contact for access to your information.

We reserve the right to modify, amend or update this Privacy Notice at any time by placing a notice of such modifications, amendments or updates on our Site or via any other mode that we deem fit. By continuing to your visit or access to our Site, or by your continued engagement with us following the modifications, amendments or updates, such actions shall signify your acceptance of such modifications, amendments or updates.

BY CLICKING OR CHECKING “SIGN UP” OR SIMILAR STATEMENTS AVAILABLE AT OUR REGISTRATION PAGE, YOU ACKNOWLEDGE THAT YOU HAVE BEEN NOTIFIED OF AND UNDERSTOOD THE TERMS OF THIS PRIVACY NOTICE AND THAT YOU HAVE AGREED TO THE COLLECTION AND PROCESSING OF YOUR PERSONAL DATA AS DESCRIBED AND UNDER THE TERMS HEREIN.


PRIVACY POLICY (BM)

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 di Malaysia (“PDPA”), mengawal pemprosesan Data Peribadi (seperti yang dijelaskan di bawah) dalam transaksi komersial. Notis Privasi ini dikeluarkan oleh Macpie Distribution Sdn Bhd, sebuah syarikat yang diperbadankan di Malaysia 200901005898 (848850-M) yang beroperasi di Unit 23-10, Q Sentral, Jalan Stesen Sentral, KL Sentral, 50470 Kuala Lumpur, Malaysia (“Macpie Distribution”, “kami” atau “pihak kami”). Dalam Notis Privasi ini, “pemprosesan” membawa maksud yang sama seperti yang tercatat di PDPA.

Notis Privasi ini terpakai kepada mana-mana pihak yang mengunjungi, mengguna dan mengakses perkhimatan dalam talian (online) kami dan laman web berikut: www.onlinestore.macpie.asia (“Laman Web”), dan mendaftar akaun baru dengan kami, termasuklah semua pengguna semasa dan prospek kami, kanak-kanak, ibu bapa, penjaga atau penjaga yang diberi kuasa untuk bertindak bagi kanak-kanak (secara kolektif dirujuk sebagai “Pengguna”, atau “anda”). Sekiranya anda berumur di bawah lapan belas tahun, sila jangan mengemukakan sebarang Data Peribadi anda tanpa persetujuan daripada ibu bapa atau penjaga anda.

Anda mengakui dan bersetuju bahawa anda menerima amalan, keperluan dan/atau polisi-polisi yang terkandung dalam Notis Privasi ini, dan anda dengan ini mengizinkan kami untuk mengumpul, mengguna, mendedah dan/atau memproses Data Peribadi anda seperti yang dijelaskan dalam Notis Privasi ini. JIKA ANDA TIDAK BERSETUJU DENGAN PEMPROSESAN DATA PERIBADI ANDA SEPERTI YANG DIJELASKAN DALAM NOTIS PRIVASI INI, SILA JANGAN MENGGUNAKAN PERKHIDMATAN KAMI ATAU MENGAKSES LAMAN WEB KAMI.

Notis Privasi ini menerangkan cara dan terma kami dalam mengumpul dan mengendalikan Data Peribadi anda, jenis maklumat yang dikumpulkan, pendedahan kami kepada pihak ketiga (jika ada) dan pihak yang boleh anda hubungi untuk mengakses maklumat anda.

Kami berhak untuk mengubahsuai, meminda atau mengemaskinikan Notis Privasi ini pada bila-bila masa dengan memaparkan suatu notis mengenai pengubahsuaian, pindaan atau kemas kini di Laman Web kami atau melalui mana-mana cara lain yang kami anggap sesuai. Dengan meneruskan kunjungan atau akses anda ke Laman Web kami, atau dengan penglibatan anda yang berterusan dengan kami berikutan pengubahsuaian, pindaan atau kemas kini, tindakan tersebut menandakan penerimaan anda terhadap pengubahsuaian, pindaan atau kemas kini tersebut.

DENGAN MENKLIKKAN ATAU MENGETIKKAN "SIGN UP" ATAU KENYATAAN-KENYATAAN YANG SERUPA DI LAMAN PENDAFTARAN KAMI, ANDA MENGAKUI BAHAWA ANDA TELAH DIBERITAHUI DAN MEMAHAMI TERMA DALAM NOTIS PRIVASI INI DAN ANDA TELAH BERSETUJU DENGAN PENGUMPULAN DAN PEMPROSESAN DATA PERIBADI ANDA SEPERTI YANG DIJELASKAN DALAM TERMA DI BAWAH.

Scroll